FIFA aanvaardt technologie op doellijn

0

De wereldvoetbalbond FIFA heeft het voorstel van Engeland om een doellijncamera te gebruiken bij een oefenwedstrijd aanvaard. De doellijntechnologie zal worden toegepast tijdens het oefenduel tussen Engeland en België.

Op 2 juni zal er voor het eerst in de geschiedenis gebruik gemaakt worden van het zogenoemde Hawk-eye-systeem. Hiermee kan er op de milimeter nauwkeurig gekeken worden of de bal de doellijn gepasseerd heeft of niet. Hiermee geeft de FIFA eindelijk toe aan het jarenlange protest van de nationale voetbalbonden. Vooral Engeland liet de laatste 2 jaar duidelijk merken ontevreden te zijn over de FIFA na de flater op het WK van 2010. In Zuid-Afrika maakte Frank Lampard een bloedzuiver doelpunt die uiteindelijk door de arbiters niet werd erkend.

 

Het resultaat van de test zal meegenomen worden in de vergaderingen van de internationale voetbalvond, die begin juli plaatsvinden. Opmerkelijk is dat de Hawk-eye niet gebruikt mag worden door de arbiters. Alleen de toezichthouders van de FIFA en enkele andere officials zullen toegang hebben tot de gegevens, mocht zich een incident voordoen.

 

Hierdoor zal het systeem niet direct gebruikt kunnen worden door de arbiter. De FIFA gaf als verklaring dat dit het beste is gedurende de testfase van het Hawk-eye-systeem.

Share.

Laat een reactie achter