Eto’o – Sneijder in Kaapstad

0

Een van de mooiste affches voor de Afrikaanse voetbalfans op het WK is zeker Kameroen – Nederland. Het duel in Kaapstad is voor hen een confrontatie van de Ontembare Leeuwen met superster Eto’o tegen de oranje machine.

Als Wesley Sneijder tenminste fit is, kan het een mooie confrontatie met zijn ploeggenoot Samuel Eto’o worden. De viervoudig Afrikaanse voetballer van het Jaar is zo mogelijk populairder op zijn continent als zijn illustere landgenoot Roger Milla. Eto’o bezorgde Barcelona twee eindzeges in de Champions League met doorslaggevende treffers. Hij kan in zijn nationale ploeg terugvallen op de waterdragers Geremi, Makoun, Emana en Webo. Doelman Kameni is een van de beste keepers ter wereld en past geheel in de traditie van zijn landgenoten N’Kono en Bell.

 

Kameroen had een moeizame start in de voorronde en leek al uitgeschakeld toen Paul LeGuen als bondscoach werd aangesteld. De Fransman kreeg het team op de rails en dwong in een zware groep met Marokko, Togo en Gabon toch de kwalificatie af. De eindsprint maakt zeker indruk en in Zuid Afrika kan het land op enorm veel steun van de lokale bevolking rekenen omdat het erg veel voor het Afrikaanse voetbal heeft betekend. Het is voor de vijfde keer dat het land deelneemt aan het WK. De beste prestatie was een kwartfinale in 1990. Toen werd voorspeld dat Kameroen rond 2010 wereldkampioen zou worden. Die belofte moet dus nu worden ingelost.

Oranje heeft op eindtoernooien drie keer eerder tegen een Afrikaans land gespeeld. Tegen Egypte (1990) werd 1-1 gespeeld, maar daarna werd wel gewonnen van Marokko (2-1, 1994) en Ivoorkust (2-1, 2006).

 

Share.

Laat een reactie achter