Engelsen ontevreden over beveiliging

0

De Engelse voetbalbond FA heeft zaterdag een officiële klacht ingediend bij de werelvoetbalbond FIFA over de beveiliging van de ploeg in het Green Point-stadion van Kaapstad.

Een boze supporter slaagde er vrijdagavond na het teleurstellende gelijkspel van Engeland tegen Algerije (0-0) in om de kleedkamer van de Engelsen binnen te dringen. ,,Dit valt niet te accepteren”, aldus een woordvoerder van de FA.

De Engelse fan zocht in de kleedkamer verbaal de confrontatie met de geblesseerde vedette David Beckham, die tijdens het WK als assistent van bondscoach Fabio Capello bij het team betrokken is. De man werd overmeesterd en overgedragen aan het bewakingspersoneel. ,,Gelukkig heeft hij niks ernstigs kunnen uitrichten”, aldus de FA.

De bond heeft de FIFA om opheldering gevraagd over de beveiliging, die momenteel in handen is van de lokale politie. De stewards en beveiligers die eigenlijk verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in het Green Point-stadion staken vanwege een conflict over de vergoeding. Het incident ligt gevoelig omdat de Engelse prinsen Harry en William na de wedstrijd ook in de kleedkamer zouden zijn geweest om de spelers mentaal te ondersteunen. Zij waren daar echter niet op het moment dat de boze fan binnenstormde.

De FIFA sprak in een reactie schande van het incident. ,,Het valt totaal niet te accepteren dat een fan de kleedkamer in kan komen tijdens een FIFA-toernooi. We hebben dit zaterdagochtend ter sprake gebracht tijdens het dagelijkse overleg met de lokale organisatie en de politie. De beveiliging zal worden aangescherpt om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt.”

De indringer mocht vrijdag na een verhoor door het bewakingspersoneel het stadion weer verlaten. De politie in Kaapstad is nu echter op zoek naar de man, die mogelijk wordt vervolgd voor schending van de privacy.

Share.

Laat een reactie achter