Engelse premier Cameron roemt Capello

0

Aan de vooravond van de eerste wedstrijd van Engeland heeft de nieuwe Engelse premier David Cameron bondscoach Fabio Capello uitgeroepen tot ‘de belangrijkste man van ons land in de komende weken.’ Hij zei dit bij een bezoek aan Afganistan.

In Engeland is de stemming positief voor het treffen met Amerika. Na jaren van vrees voor hooligans heeft de organisatie nu te maken met een terreurdreiging van Al Qaeda. De twee bondgenoten in de strijd tegen het islamitische terrorsime zijn nu een doelwit. Er worden vanavond in Rustenburg erg veel Engelse fans verwacht. Tenminste 20.000 mensen uit het Verenigd Koninkrijk hebben kaarten besteld. Er zouden nog 10.000 Engelsen zonder kaarten op de wedstrijd afkomen, maar daarover bestaat nog altijd geen duidelijkheid.

 

Voor Fabio Capello wordt dit zijn tweede WK. In 1974 was hij veldspeler van Italië en een van de weinige spelers die positief op dat toernooi konden terugkijken. Hij scoorde toen ook tegen Polen, maar met die treffer kon hij niet een vroege uitschakeling voorkomen. ‘Ik heb van die ervaring geleerd en ik ben blij dat ik nu een herkansing krijg. Engeland wacht al 44 jaar op een wereldtitel en het lijkt me nu het moment om eens toe te slaan. We gaan hier voor de eerste plek.’

 

Uiteraard wordt overal in de wereld teruggedacht aan een van de grootste verrassingen in het WK-verleden. Engeland verloor op 29 juni 1950 met 1-0 van de Verenigde Staten. Het was het eerste mondiale toernooi waar het almachtige Engeland aan deelnam. De uitslag leidde zoveel verbazing, dat veel mensen in Engeland eerst dachten dat er een 1 via de telex was zoekgeraakt en dat Engeland met 10-1 had gewonnen. Zelfs zestig jaar na dato schamen veel Engelsen zich nog voor deze blamage, die eigenlijk door het winnen van twee wereldtitels kan worden gecompenseerd. Kortom, Engeland staat nog altijd in het rood.

 

Share.

Laat een reactie achter