Engeland wint in waterballet van Japan

0

Oranje is gewaarschuwd: Japan is geen kleine tegenstander meer. De tweede tegenstander van Nederland op het WK heeft vanmiddag Engeland tot de laatste minuut in spanning gehouden. De ploeg van Capello won met 2-1 in Brits noodweer.

Maar een gelijkspel was veel meer op zijn plaats geweest. Japan speelde zeer sterk en domineerde bij vlagen zelfs de tegenstander met snelle combinaties. Honda was de uitblinker en zorgde voor veel onrust in de Engelse defensie, die vooral op de vleugels kwetsbaar was. De verdediger Tanaka zorgde in de zevende minuut al voor een Japanse voorsprong.

Engeland vocht vooral tegen zichzelf en had ook weinig steun van het klimaat omdat een noodweer met wolkbreuk boven Wembley losbarstte. Halverwege de tweede helft miste Lampard een penalty en pas daarna kwam de ploeg van Capello tot scoren dankzij twee eigen doelpunten. De eerste was van Tanaka, die met het hoofd een voorzet van Joe Cole slecht verwerkte. De tweede kwam op naam van Nakazawa op een voorzet van Ashley Cole, die na rust was ingevallen. Japan legde zich niet neer bij zoveel pech, maar gaf zich pas gewonnen toen Okubo in de 91e minuut de bal tegen de lat schoot.