Engeland schenkt Oekraïne tweede plaats

0

Het nakomen van de sportieve plicht is aan Engelse clubs vrijwel nooit besteed. Ook dit keer mag Kroatië zich beklagen over dit sportieve wangedrag van de vertegenwoordigers van de bakermat van het voetbal. Oekraïne kreeg vandaag de punten cadeau.

Engeland had tot nu toe alle groepswedstrijden gewonnen en was dus al zeker van een plaats op het eindtoernooi. De ploeg van Fabio Capello was duidelijk niet gemotiveerd in Kiev en werd uiteindelijk logischerwijs verslagen door Oekraïne door een doelpunt van Nazarenko. Robert Green liep in dit duel tegen een rode kaart op. Door deze 1-0-zege is Oekraïne over Kroatië heen gesprongen naar de tweede plaats. Op de laatste speeldag kan het team zich via Andorra een weg banen naar de barrages.

 

In Kroatië zal zeker met afschuw worden gereageerd op dit resultaat, terwijl de Kroaten juist twee jaar geleden het voorbeeld van het nakomen van de sportieve plicht gaven door te winnen in Engeland. Alleen uit respect voor die prestatie dient Guus Hiddink uit solidariteit met de Kroaten zich uit te spreken over het wangedrag van de Engelsen. Na de bewuste aanslagen van Engelse spelers op de benen van de Kroatische internationals Eduardo en Modric zullen de verhoudingen tussen Kroatië en Engeland weer op de proef worden gesteld.

Share.

Laat een reactie achter