Engeland – Kroatië, voetbal is oorlog

0

Engeland zint op wraak. De Engelse voetballers zijn de 3-2 nederlaag op Wembley tegen Kroatië nog niet vergeten. In november 2007 zorgde dit verlies ervoor dat het elftal van de huidige coach van FC Twente

Woensdag staan beide teams weer tegenover elkaar op Wembley. Kroatië-coach Slaven Bilic (foto) opende dinsdag de psychologische oorlog. Bilic zei dit weekeinde dat Engeland zijn identiteit heeft verloren sinds de komst van trainer Fabio Capello. ”Ze missen absoluut iets dat het vroeger moeilijk maakte tegen ze te spelen”, verklaarde de 40-jarige trainer. De oud-verdediger probeerde daarnaast Wayne Rooney uit te dagen. Bilic gaf aan dat de spits van Manchester United snel gefrustreerd raakt en daarom kort gedekt moet worden.

Fabio Capello maakte dankbaar gebruik van de provocaties van Bilic. ”Bedankt, meneer Bilic. Ik hoef de spelers nu niet meer te motiveren. Dit helpt enorm, bedankt”, luidde de cynische reactie van de Italiaan.

Over Rooney was Capello duidelijk: ”Ik kan me maar één nare tackle van Rooney herinneren”, aldus de bondscoach van Engeland.

John Terry onderstreept het belang van de wedstrijd: ”De verloren wedstrijd zit nog steeds in het achterhoofd van de spelers. Het zou mooi zijn als we wederom op Wembley dit nare gevoel kwijt kunnen raken.”

De aanvoerder van het Engelse team was twee jaar geleden geschorst toen Engeland onderuit ging tegen de Kroaten.

De Engelsen wonnen in de kwalificatiereeks uit in Zagreb (zie beelden) al met 4-1 van Kroatië. Ze wonnen alle zeven kwalificatiewedstrijden en zijn bij winst zeker van plaatsing voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Woensdag draait het op Wembley echter vooral om revanche

Share.

Laat een reactie achter