Engeland komt niet langs Algerije: 0-0

0

Het falen van de Europese grootmachten op dit WK neemt pathetische vormen aan. Engeland is vanavond niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Algerije, dat door velen toch als zwakste deelnemer aan dit WK werd beschouwd.

De bakermat van het voetbal heeft zich weer eens geblameerd op een WK. Na de historische nederlaag tegen VS in 1950 en een dramatisch gelijkspel (0-0) tegen Marokko in 1986 heeft Engeland weer geschiedenis geschreven met een gelijkspel van 0-0 tegen Algerije.

De Noord Afrikaanse ploeg begon fris aan de wedstrijd en speelde in de eerste helft het betere voetbal. Engeland speelde een belabberde wedstrijd en kon nauwelijks indruk maken. Capello had voor doelman James gekozen, maar de rust in de achterhoede was niet meer terug. De ploeg maakte een lusteloze indruk. Terry, Gerrard, Lampard en Rooney konden geen stempel op de wedstrijd drukken. Bij Engeland ontbeerde ook nog de organisatie. Algerije speelde brutaal en kreeg via snelle combinaties een paar kansjes, maar het drukte ook niet door.

Door dit resultaat is de stand in groep C wel spannend. Slovenië is nog altijd koploper en kan op de slotdag Engeland uit het toernooi knikkeren met een gelijkspel.