Engeland – Duitsland topper in 2e ronde

0

Er komt tekening in de knock outfase van het WK. Engeland – Duitsland wordt de kraker in het komende weekeinde. De herhaling van de finale van 1966 zal op zondag alle aandacht trekken. De winnaar van dit duel speelt tegen Argentinië of Mexico.

Uruguay, Zuid Korea, Ghana en de VS spelen om één plek in de halve finale. En dus zal het toernooi in ieder geval een verrassende halve finalist opleveren. Opvallend is dat Nederland in de halve finale eventueel tegen de winnaar van die reeks uitkomt. Voor Oranje wordt het wel een zware kluif in de kwartfinale tegen Brazilië of Spanje. Eventueel is Italië tegenstander in de tweede ronde.

 

Paraguay, Portugal, Chili/Zwitserland en Denemarken/Japan spelen waarschijnlijk ook om een halve finaleplaats. Dat betekent dat er twee grote verrassingen in de halve finale zullen staan. Voor Brazilië is het misschien daarom wel nuttig om de laatste wedstrijd tegen Portugal te verliezen. Zodoende ontloopt de sambaploeg dan Spanje in de tweede ronde en daarna eventueel Oranje. Maar het nadeel is dan wel dat Argentinië in de halve finale de tegenstander kan zijn.

Share.

Laat een reactie achter