‘Elk voordeel heb zijn nadeel’

0

Louis van Gaal heeft zondag het eerste deel van zijn oefenprogramma bij Bayern München met gemengde gevoelens afgesloten.

De 58-jarige Nederlander was tevreden over de progressie bij zijn manschappen, maar klaagde over de kleine groep die hij de afgelopen twee weken tot zijn beschikking had.
 
Door de kwalificatie van Duitsland en Nederland voor de halve eindstrijd op het WK in Zuid-Afrika duurt het nog wel even voordat Van Gaal met zijn voltallige selectie kan trainen.

Liefst negen spelers van Bayern, zeven bij Duitsland en twee bij Nederland (Van Bommel en Robben), zijn nog tot het komend weekeinde actief op het WK. Daarna moet Van Gaal deze internationals nog drie weken vakantie toestaan. Pas op 2 augustus beschikt de Amsterdammer weer over een volledige ploeg.
 
Bayern München begint op 15 juli aan het tweede deel van de oefenperiode. Op 20 augustus start de nieuwe competitie in de Bundesliga. "Ik betreur het dat ik geen goede voorbereiding kan afwerken. Zowel voor mij als voor de WK-spelers is dit een probleem. Maar het is niet anders", kloeg Van Gaal.

Share.

Laat een reactie achter