Elia voelt zich nog geen basisspeler

0

De spelers van het Nederlands elftal vermaken zich tijdens het WK met het kijken van voetbalwedstrijden. Dat doen de internationals met oud-wereldtoppers Zinedine Zidane en Luis Figo.

"Die zitten ook bij ons in het hotel", meldt Eljero Elia. "De eerste dagen verveelden we ons een beetje, toen was er nog geen voetbal op tv. Nu kijken we veel wedstrijden met ze."

Voor Elia was het na de wedstrijd tegen Denemarken een bijzondere ervaring om door Zidane herkend te worden. "Eerst herkende hij me niet, maar na dat duel kwam hij ineens op me af lopen en zei: good game." De waardering van de met profvoetbal gestopte Zidane betekent veel voor de 23-jarige Elia. "Hij is de allerbeste."

Na de wedstrijd tegen Denemarken liet Elia zich ontvallen ‘schijt te hebben’ aan zijn tegenstanders. Die instelling neemt hij ook mee naar het duel met Japan. "Maar dat moet ook. Je moet schijt aan alles hebben, behalve aan je teamspelers. Als je tegenstander je tegenhoudt, dan probeer je het nog een keer, net zolang tot je er langs bent."

Ondanks zijn goede optreden denkt Elia niet meteen aan een basisplaats. "Ik zie mezelf niet als de ideale invaller", zegt de vleugelspits verwijzend naar omschrijvingen in de media. "Maar ook nog niet als basisspeler. Ik wil gewoon lekker groeien in het toernooi en als de bondscoach me nodig heeft, dan speel ik."

 

Share.

Laat een reactie achter