Elia net op tijd fit voor WK

0

Eljero Elia meldt zich maandag met zo’n twintig minuten speeltijd in de benen bij bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands elftal.

De vleugelaanvaller maakte zaterdag in de afsluitende competitiewedstrijd van het seizoen tegen Werder Bremen zijn rentree bij Hamburger SV. Elia, hersteld van een slepende knieblessure, kwam in de slotfase in het veld voor Dennis Aogo.

De voormalige speler van ADO Den Haag en FC Twente werd in maart geopereerd aan de enkel waar hij al weken last van had. Bij de operatie werd een zwevend stuk bot verwijderd. Elia is net op tijd fit voor de voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal, volgende maand in Zuid-Afrika. Van Marwijk heeft hem geselecteerd voor de twee oefenstages van in totaal vier dagen die volgende week in Hoenderloo op het programma staan.

Ruud van Nistelrooij is daar niet bij. De 33-jarige spits maakte tegen Bremen wel zijn vijfde competitietreffer voor HSV. Van Nistelrooij hoopt dat Van Marwijk hem opneemt in de voorlopige selectie van dertig man voor het WK.

Share.

Laat een reactie achter