Elano mist de wedstrijd tegen Oranje

0

De Braziliaanse international Elano zal vrijdag zeker niet meespelen in de kwartfinale tegen Oranje. De middenvelder, die in de eerste twee duels op dit WK scoorde voor Brazilië, is nog altijd niet hersteld van een enkelblessure.

Hij liep die blessure op in de wedstrijd tegen Ivoorkust, waarin hij enkele minuten ervoor had gescoord op aangeven van Kaka. Door het ontbreken van Elano is de kans verkeken dat Brazilië en Nederland voor een bijzondere primeur in het moderne voetbal zouden zorgen. Beide ploegen leken een ploeg met de rugnummers van 1 tot en met 11 het veld in te sturen. Elano wordt waarschijnlijk vervangen door Dani Alves. Felipe Melo is waarschijnlijk wel fit. Hij trainde vandaag met de groep mee.

 

Elano maakt zich enorm boos over het feit dat de boosdoener van de tackle (Tioté) niet werd gestraft door de arbitrage. ‘Het is raar dat er wel over blunders van scheidsrechter bij buitenspel wordt gesproken. Maar de blunders bij onbestrafte tackles blijven onbesproken. Het is toch vreemd dat die Ivoriaan geen geel kreeg maar wel naar huis is, terwijl ik misschien helemaal niet meer in actie kom.’

Share.

Laat een reactie achter