Egypte vermorzelt Algerije: 4-0

0

Egypte zal zijn titel als Afrikaans kampioen zondag verdedigen in de finale tegen Ghana. De Farao’s hadden geen kind aan Algerije en namen zodoende revanche voor de uitschakeling voor het WK. De cijfers zijn ondubbelzinnig: 4-0.

Daarbij eindigde Algerije de wedstrijd met acht man. Van het enige moslimland op het komende WK mag in Zuid Afrika wel iets meer discipline 3worden verwacht, want de spelers gingen pijnlijk door het lint in de slotfase en dat is elke deelnemer aan een groot toernooi onwaardig.

Egypte verdient alle lof, want het land is sinds 2004 ongeslagen in dit toernooi en de reeks duurt nu al 18 wedstrijden. Het leverde al twee titels op en de derde is in aankomst. Eigenlijk is het jammer dat de ploeg van Shetana is gestruikeld in de WK-kwalificatie.

Deze halve finale was al vooraf enorm beladen en leidde tot diplomatieke problemen tussen beide landen. De Algerijnse regering betaalde zelfs de overkomst van 1500 fans vanuit Algiers. De wedstrijd raakte pas echt aan de kook toen Halliche een penalty veroorzaakte en vanwege een tweede gele kaart het veld moest ruimen. De overtreding op Meteab was vooral dom. Hosny benutte de penalty maar wel na een onderbreking in zijn aanloop. De Algerijnen raakten toen al oververhit.

Twintig minuten zorgde Zidan met een knappe aanval voor de tweede treffer en daarmee leek het duel beslist. De Algerijnen zagen linksback Belhadj na een schandalige sliding op de enkels van Al-Muhamaddi ook van het veld gestuurd worden. Abdul-Shafi maakte aan de laatste twijfel in de 81e minuut een einde met een derde treffer. In de slotfase werd eerst nog doelman Chaouchi uit het veld gestuurd met een tweede gele kaart. Naguy zorgde daarna nog voor 4-0 om het Egyptische feest nog mooier te maken.