Egypte kan geschiedenis schrijven

0

Egypte kan vandaag het eerste land zijn dat voor de derde keer op rij de Afrika Cup wint. De farao’s staan vandaag in Loeanda in de finale tegen Ghana en kunnen bij winst het record breken. Ghana speelde ooit wel vier finales op rij.

Egypte en Ghana hebben allebei wel eens een finale gespeeld nadat ze de twee vorige toernooien hadden gewonnen, maar toen gingen ze telkens ten onder. Het zijn duidelijk de twee topnaties in dit toernooi, want samen wonnen beide al tien keer dit toernooi. Egypte en Ghana spelen vandaag allebei hun achtste finale, ook dat is een record.

Egypte heeft al 18 wedstrijden op rij in dit toernooi niet meer verloren. Ghana speelt voor het eerst sinds 1992 weer een finale. Toen ging die verloren tegen Ivoorkust na een imposante penaltyserie, waarbij alle spelers tenminste een keer aan de bak moesten.  In 1982 won Ghana de Afrika Cup voor het laatst. In dat team speelde een piepjonge Abedi Pele, die later bij Olympique Marseille de Champions League zou winnen. Zijn zoon André Ayew staat vandaag in de basis bij Ghana.

 

Share.

Laat een reactie achter