Eerste nederlaag Hiddink

0

Guus Hiddink heeft zijn eerste nederlaag geleden als bondscoach van Turkije. De Turken verloren zaterdag met 2-1 van de Verenigde Staten in Philadelphia.

De mannen van Hiddink kwamen binnen een half uur op voorsprong tegen ‘Team USA’, door een doelpunt van Arda Turan. In de tweede helft stelde Amerika orde op zaken via de topscorer uit de kwalificatie Jozy Altidore (58e minuut) en Clint Dempsey (75e minuut).

Het team van bondscoach Bob Bradley deed dit in Philadelphia voor meer dan 55.000 toeschouwers.

Zondag vliegen de Amerikanen naar Zuid-Afrika, waar ze op 5 juni nog een laatste oefenwedstrijd spelen tegen Australië.

Amerika is op het WK ingedeeld bij Engeland, Slovenië en Algerije in groep C. Turkije kwalificeerde zich niet voor het WK.