Eerste 0-0 op WK voor Frankrijk en Uruguay

0

Frankrijk en Uruguay hebben hun eerste wedstrijd op het WK niet kunnen winnen. De Fransen zijn onder trainer Domenech dus weer gestart met een doelpuntloos gelijkspel op een groot toernooi. Bij Uruguay kreeg de Ajacied Lodeiro rood.

Beide ploegen wilden niet al teveel risico nemen in hun eerste optreden en werden misschien ook niet uitgegaagd door het resultaat in de openingswedstrijd. Frankrijk kreeg wel in de zesde minuut een enorme kans nadat Ribery op links was ontsnapt aan zijn bewakers, maar zijn voorzet werd knullig verwerkt door Sydney Govou. De aanvaller van Lyon kreeg de voorkeur boven Henry, maar kon zijn selectie (in plaats van Nasri of Benzema) geen moment waarmaken. Ook Anelka was bij zijn eerste WK-optreden niet scherp.

 

Uruguay was vooral gevaarlijk via Forlan, die met een daverend schot Lloris na 20 minuten op de proef stelde. Luis Suarez bleek nog te licht voor dit niveau en kwam nauwelijks los van de bewakers Gallas en Abidal. Het labiele evenwicht bleef tot de pauze in stand. Na rust wilde Frankrijk afdwingen, maar alleen Gourcuff was met afstandschoten gevaarlijk. Forlan kreeg in de 73e minuut de beste kans om de score te openen maar hij schoot na een snelle ingooi van Alvaro Pereira naast.

 

De wedstrijd kende nog een emotioneel slot omdat de net ingevallen Lodeiro binnen een kwartier twee gele kaarten verzamelde, waardoor de Ajacied mocht inrukken. In de slotfase was er nog een aangeschoten handsbal van Victorino op een schot van invaller Henry. Na alle taferelen van het afgelopen najaar was het goed dat er voor dit moment geen strafschop werd gegeven.

 

Frankrijk heeft dus weer niet gescoord in een openingswedstrijd van een WK, voor de derde keer op rij. Uruguay heeft sinds 1970 geen openingswedstrijd gewonnen op een WK. Voor beide ploegen wordt het zaak om tegen Zuid Afrika en Mexico de kwalificatie af te dwingen.

 

Voor alle gegevens van dit duel klik hier boven op WK live, dan mis je niets.

Share.

Laat een reactie achter