Een ‘échte’ zondag.

0

Een échte voetbalzondag, alhoewel.. Meestal geniet ik van het professionele voetbal van echte talenten als Robinho, Thiago Silva en Pato, maar vandaag was alles anders. Er was passie, strijd, voetbal en ongeloof. Een echte voetbalzondag!

Maar de passie zat hem niet in het mannenvoetbal. Met Sport 1 ben je altijd verzekerd van mooi voetbal, maar vandaag was Eurosport toch echt de winnaar. Ik heb het over de WK-finale in Duitsland: Het damesvoetbal.

 

Voor Japan een van de beste sportprestaties ooit. Een prachtige finale waarin Japan eigenlijk kansloos leek. In de 80e minuut wist het naast de VS te komen en wist er een verlenging uit te slepen. Voor de VS, de grote titelkandidaat na uitschakeling van Duitsland en Frankrijk, dacht een makkelijke finale te spelen, maar dat verliep heel anders.

 

Want de tegenstander, die zorgde voor het verslaan van die andere titelkandidaten, wist zich door strijdlust en wilskracht ook in de verlenging weer langszij te komen: Na een hoekschop in de 118e minuut werd het 2-2 door aanvoerder Homara Sawe, met een prachtig hakje overigens.

 

Bij Japan kon het geluk nu al niet meer op, maar het werd nog mooier. Het was een penalty-reeks waarin bewezen is dat je niet altijd hard moet schieten. De VS wist de strafschoppen niet goed te benutten. Hard en wild werd er geschoten waardoor er genoeg mis ging. Penalty’s gingen over en naast, maar de beslissende penalty werd hard en geplaatst in de bovenhoek geschoten. Japan bleef rustig en trok aan het langste eind, wat niemand had verwacht. De doorzettingsvermogen wint het van de kwaliteit, dat is waar ik voetbal voor kijk.

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline

Share.

Laat een reactie achter