Een ‘échte’ zondag (2)

0

Maar wat de voetbalzondag écht compleet maakte,was de wedstrijd in de Copa America. Een toernooi waar ik ’s nachts voor wakker blijf. Een wedstrijd van Brazilië, dan verwacht je geweldige technieken en een snelheid waar je U tegen zegt..

Maar dit was het niet. Brazilië was heer en meester op het veld. Paraguay kon in de kwartfinale niets inbrengen tegen de grote ‘kanaries’. Het leek een makkelijke avond te worden voor Brazilië, die achterin niets te doen hadden. Vooral toen Paraguay met 10 man kwam te staan was het voor Brazilië een makkie, zou je zeggen.. Met 30 schoten op doel en een heel veel ge-pingel wist de titelkandidaat het net in 120 minuten niet te vinden. Na de uitschakeling van Argentinië kwam er een tweede grote naam bij: Ja, precies, Brazilië.

 

Strafschoppen
Het mooiste van de zondag is de contrast in beide wedstrijden. De grote mannen, Lucas, Pato, Fred, Thiago Silva en Robinho kunnen morgen de schoolbanken in en naar een wedstrijdje Japan kijken. Hoe deze vrouwen al hun energie in een wedstrijd pompten, kunnen deze macho’s er zeker wat van leren. Het toppunt was de vierde penalty van Brazilië. Voor de mensen die het niet gezien hebben, geen enkele penalty is raak geschoten.

 

Een aanloop van minstens 10 meter moest een doelpunt opleveren. Maar de best betaalde spelers van de wereld wisten het te presteren om met 0 doelpunten het veld af te lopen. Zonder enige traan, zonder emotie, zonder strijd en zonder wilskracht.

 

Brazilië ligt eruit, en terecht. Als het in 2014 het WK wil winnen, mag het snel beginnen met een nieuw team op te bouwen. Laat deze jongens maar een wedstrijd tegen de dames van Japan voetballen. Het was een schande om een team zo te zien presteren.

 

Een echte voetbalzondag, dat was het zeker. Genoten van de vrouwen, gelachen om de heren.

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline

Share.

Laat een reactie achter