Dunga kraakt harde noten: zelfs geen Adriano

0

Ronaldinho, Diego, Adriano en Pato gaan net als Ronaldo niet naar Zuid Afrika. De Braziliaanse bondscoach Dunga heeft geen voorlopige maar de definitieve selectie bekend gemaakt en veel grote namen uitgesloten.

Dat Ronaldo na vier WK’s zou ontbreken was volgens de verwachting en ook met het ontbreken van idool Ronaldinho werd al een jaar rekening gehouden, maar dat zelfs Diego, Pato en Adriano niet goed genoeg zijn voor de nationale ploeg moet toch een schok teweeg brengen in Brazilië. Dunga heeft duidelijk voor een eigen ploeg gekozen en hoopt op een voortzetting van de successen in de Copa America en de Confederations Cup. Het is duidelijk dat hij kiest voor Kaka en Luis Fabiano als leiders in een ploeg. Opvallend is de aanwezigheid van Robinho, die bij Manchester City vertrok maar bij Dunga nog altijd op krediet kan rekenen. Hij neemt de plaats in van het supertalent Pato van AC Milan.

 

De Braziliaanse ploeg bestaat uit de volgende spelers:

Keepers: Júlio César (Inter), Gomes (Tottenham), Doni (Roma).

Verdedigers: Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona), Lúcio (Inter), Juan (AS Roma), Luisão (Benfica), Thiago Silva (AC Milan), Michel Bastos (Lyon), Gilberto (Cruzeiro).

Middenvelders: Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Juventus), Josué (Wolfsburg), Kléberson (Flamengo), Elano (Galatasaray), Ramires (Benfica), Kaká (Real Madrid), Júlio Baptista (AS Roma).

Aanvallers: Luís Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Robinho (Santos), Grafite (Wolfsburg).

 

Share.

Laat een reactie achter