Dunga geeft Ronaldinho weinig hoop op WK

0

De kans dat Ronaldinho naar het WK in Zuid Afrika is na deze week gedaald tot een nieuw dieptepunt. Bondscoach Dunga riep de vedette van AC Milan niet op voor de oefeninterland tegen Ierland en lijkt niet van plan om hem straks wel mee te nemen.

‘Iedereen heeft zijn kans gehad om zich in de ploeg te spelen. Ook Ronaldinho! Iedereen in Brazilië praat over zijn terugkeer en die van Ronaldo, maar ik geloof niet dat het nu een onderwerp is om te bespreken. Elke bondscoach moet keuzes maken en dat geldt ook voor mij. De huidige selectie presteert gewoon goed en dus bestaat er niet echt een behoefte om het team weer te veranderen,’ aldus Dunga, die met deze woorden eigenlijk de deur dichtslaat voor Ronaldinho en ook voor Ronaldo en zelfs voor de jonge Milan-spits Pato. Dunga geeft nu de voorkeur aan Luis Fabiano, Grafite en Bastos.

 

Ronaldinho hoopte door zijn redelijk goede seizoen bij Milan weer in aanmerking te komen voor een plaats in de WK-ploeg. Hij maakte in 2002 als basisspeler het laatste eindtoernooi mee, waarin Brazilië het mondiale goud pakte. In 2006 kwam hij als de grote ster, maar ging hij via een achterdeur terug naar huis.

Share.

Laat een reactie achter