Duitsland wint weer de derde plek

0

Duitsland heeft het WK net als vier jaar geleden besloten met een overwinning in de troostfinale. De ploeg van Joachim Löw won in het boeiende maar ook verregende duel met 3-2, nadat het even op achterstand had gestaan.

De Duitsers wilden de derde plaats behalen en straalden dat ook uit, maar Neuer, Lahm en Klose kregen vrij. Aogo mocht van geluk spreken dat hij na vier minuten niet uit het veld gestuurd na een aanslag op de benen van Diego Perez. Friedrich kopte de bal tegen de lat in de 10e minuut. Negen minuten later nam Duitsland dankzij Thomas Müller, nadat doelman Muslera een schot van Schweinsteiger losliet.

Cavani maakte tien minuten later gelijk, nadat Diego Perez de bal van Schweinsteiger had afgepakt en vervolgens door Suarez mooi werd aangespeeld. Het was de eerste goal van de schaduwspits. Suarez kreeg daarna nog twee goede kansen om Uruguay op voorsprong te zetten. Forlan zorgde voor een voorsprong met een volley op aangeven van Arevalo Rios in de 51e minuut. Het was de vijfde goal van de blonde ster, die samen met Thomas Müller, Wesley Sneijder en David Villa de topscorer van het toernooi is.

Zes minuten later kwam Duitsland weer terug in de wedstrijd met een goal van Jansen na een fout van Muslera die in de lucht werd verrast op een voorzet van Boateng. De wedstrijd werd beslist in de 82e minuut toen Khedira na een hoekschop uit de kluts wist te scoren. In de blessuretijd had Forlan de mooiste kans om gelijk te maken. Hij schoot een directe vrije trap tegen de lat en zodoende kwam er een eind aan de wedstrijd. Forlan had daarmee ook de topscorer van het toernooi kunnen worden.

Duitsland is voor de vierde keer op de derde plaats geëindigd. In 1934, 1970 en 2006 werd de Mannschaft ook derde. Duitsland is zeker de ploeg die de meeste goals maakte op dit WK: 16.