Duitsland trotseert Rusland en gaat naar WK

0

Guus Hiddink is er met Rusland niet in geslaagd om Duitsland de eerste uitnederlaag in de WK-voorrondegeschiedenis te bezorgen. De Mannschaft boekte een verdienstelijke 1-0-zege in Moskou en is zeker van deelname aan het WK.

Joachim Löw verraste vanaf de aftrap met een aanvallende speelwijze voor zijn ploeg, die een duidelijk veldoverwicht had in de eerste helft. De Russen waren, zoals wel vaker bij ploegen van Hiddink het geval is, alleen gevaarlijk met snelle counters over de sterk spelende aanvoerder Arsjavin. Kerzjakov en Bistrov gingen echter slordig met de spaarzame mogelijkheden om. Miroslav Klose zorgde halverwege de eerste helft voor een verdiende voorsprong van de Duitsers na een sprankelende aanval.

 

Nadat de laffe tactiek van Rusland was afgestraft moest de thuisploeg wel komen maar de goed georganiseerde Duitse ploeg gaf de ploeg in de eerste helft bijna geen ruimte. In de eerste tien minuten na rust leken de verhoudingen op het veld wel te veranderen, maar de Russen durfden daarna weer geen risico’s te nemen. Er waren wel degelijk goede kansen via Arsjavin en Bistrov, maar doelman Adler ontpopte zich als de echte mascotte van deze Duitse ploeg met enkele knappe saves.

 

De sterk spelende Özil kogelde tussendoor nog tegen de lat voor de bezoekers. Zodoende bleef het wel spannend, vooral omdat debutant Boateng zich twee vergreep aan een te laat ingezette sliding en telkens geel kreeg. Rusland speelde het laatste kwart van de wedstrijd met een man meer. Daarnaast werden de superspitsen Paveljoetsjenko en Pogrebniak nog door Hiddink van stal gehaald. In de slotfase claimde Rusland twee penalty’s, waarvan er een voor een tackle van Friedrich op Bistrov iets te gemakkelijk werd weggewuifd door scheidsrechter Busacca. Het slotoffensief leverde voor de Achterhoeker niets op. Voor de vierde keer verloor hij als bondscoach een wedstrijd tegen Duitsland.

 

Duitsland gaat door naar het WK en houdt een knap record in stand. Voor de Russen was dit de eerste thuisnederlaag in de WK-geschiedenis (de Sovjet-periode meegerekend), maar ze krijgen wel een herkansing door middel van een barrage. Hopelijk is dan niet Frankrijk de tegenstander, want dan kan het project van Hiddink sneller ten einde zijn dan zijn bedoeling was.

Share.

Laat een reactie achter