Duitsland halve finalist na sombere wedstrijd

0

Duitsland heeft vrijdagavond de halve finale bereikt ten koste van Frankrijk. De mannen van bondscoach Joachim Löw wonnen in een tegenvallende kraker met 1-0 van de Fransen, door een doelpunt van Mats Hummels.

Duitsland kende een droomstart door al in de twaalfde minuut op voorsprong te komen. Bij een vrije trap van Toni Kroos kopte de verdediger van Duitsland knap raak, waarmee hij zijn directe tegenstander Raphaël Varane kansloos achterliet.

Na de 1-0 was Duitsland de ploeg met het meeste balbezit, maar veel konden zij niet uitrichten. Daartegenover was Karim Benzema voor Frankrijk een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar stuitte steeds op de uitstekende keepende Manuel Neuer.

In het tweede bedrijf kreeg Frankrijk meer grip op de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde dit uiteindelijk niet. Franse bondscoach Didier Deschamps greep een kwartier voor tijd in met het inbrengen van Olivier Giroud, maar ook met hem slaagden de Fransen er niet in om de Duitse verdediging te verschalken.

In de blessuretijd kreeg Benzema nog een grote kans, maar opnieuw was doelman Neuer hem de baas. Met één hand tikte de Bayern München-doelman de bal uit het doel, wat direct het laatste wapenfeit was van ‘Les Bleus’.