Duitsers uit hun dak na overwinning

0

Het Duitse voetbal stond altijd synoniem voor hard werken en nooit opgeven voordat het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Tijdens de eerste wedstrijd van de ‘Mannschaft’ op het WK voetbal, zondag, toonden de manschappen van bondscoach Joachim Löw plots een hele andere kant.
 
De equipe versloeg Australië met 4-0 dankzij technisch en aanvallend voetbal. Dat was geen toeval, vertelde een trotse Löw.

”De manier waarop we aanvielen en onze wijze van passen is iets waar we de laatste jaren hard aan gewerkt hebben”, sprak de bondscoach. ”Ongebruikte ruimte gebruiken: dat is een voorwaarde om goed te kunnen voetballen.”

Löw stelde tevreden vast dat Duitsland de hele wedstrijd domineerde. ”Australië speelde defensief, waardoor we sneller de bal hebben overgespeeld en de Australische verdediging probeerde ‘door te prikken’ met aanvallende impulsen van Podolski, Klose, Özil, Müller en Khedira."

"Australië verdedigde met tien spelers. Zonder heel goed te passen, kom je daar niet doorheen. We waren heel sterk aan de bal en creëerden enkele mooie doelpunten.”

Na zijn lange lofzang probeerde Löw wel de euforie te temperen: ”We krijgen nog sterkere tegenstanders.”

Share.

Laat een reactie achter