Duitse bondscoach voorlopig in de wachtkamer

0

De Duitse voetbalbond (DFB) bevestigt dat de slepende gesprekken over de contractverlenging van bondscoach Joachim Löw worden uitgesteld tot na het WK 2010 in Zuid-Afrika.

"Dat is wat beide partijen overeengekomen zijn", zegt DFB-voorzitter Theo Zwanziger. Bondscoach Joachim Löw blijft geheimzinnig. "We zullen zien wat er gebeurt na het WK in Zuid-Afrika", aldus de trainer van de ‘Mannschaft’ na een vergadering met de bondsmensen in Frankfurt.
 
Vorige week meldde bondsvoorzitter Zwanziger dat de DFB niet tot een akkoord was gekomen met Löw over zijn contractverlenging. De Duitse bond wilde Löw nog twee extra jaren aan zich binden, tot na het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Ondertussen werd Zwanziger al op de vingers getikt door Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, over het uitlekken van de informatie. Volgens de Duitse media zou een financieel geschil aan de basis van het uitblijven van de contractverlenging liggen. De 50-jarige Löw wil een jaarsalaris als tekengeld.
 
Duitsland speelt zijn eerste wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika op 13 juni tegen Australië. De andere tegenstanders in groep D zijn Ghana en Servië

Share.

Laat een reactie achter