Douglas droomt van WK met Oranje

0

Douglas hoopt nog altijd op een uitnodiging voor het Nederlands elftal. De ex-verdediger van FC Twente maakte afgelopen zomer de overstap naar Dinamo Moskou. In 2011 kreeg hij de Nederlandse nationaliteit, maar tot dusver mocht hij nog niet debuteren.

"Lange tijd werd er geroepen dat ik in het Nederlands elftal moet. Eigenlijk is het dus wel vreemd dat het nu helemaal stil is. Want met Dinamo Moskou speel ik nu in een competitie die sterker is dan de Eredivisie, ook de omstandigheden zijn zwaarder", zegt Douglas in gesprek met Voetbal International. "Waarom is er dan weinig aandacht voor de Russische competitie? Maar het was en is nog steeds mijn droom om voor Oranje te spelen tijdens het WK."
 
"Een jaar geleden zat ik er bij voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Roemenië. Toen is het helaas niet tot een debuut gekomen. Wel had ik een goed gesprek met Van Gaal. Hij was tevreden over mijn spel tijdens de trainingen en gaf aan op welke punten ik me kon verbeteren", aldus de centrumverdediger.
 
Douglas weet niet of het als genaturaliseerde Nederlander lastiger is om in beeld te blijven. "Je kunt er van alles bij halen: ik ben Braziliaan van geboorte, spreek geen vlekkeloos Nederlands en verschijn weinig in de media. En feit is dat ik ook vóór mijn vertrek naar Moskou niet vast bij Oranje zat. Maar de bondscoach zal iedere speler volgen. Hij doet wat het beste voor Oranje is. Zijn keuzes kun je ook niet betwisten. Want tot nu toe heeft Nederland bijna iedere wedstrijd gewonnen."
Share.

Laat een reactie achter