Dost: Reken niet op het EK

0

Bas Dost is topscorer in de Eredivisie, maar ziet zichzelf niet deze zomer schitteren op het EK. De spits van SC Heerenveen liet weten graag mee te gaan naar het EK, maar zeker niet rekent op een uitnodiging.

Dost wordt gezien als pinch-hitter op het EK, of de bondscoach hem moet selecteren is volgens de Heerenveen-spits geen issue. ”Deze vraag krijg ik vaak te horen. Tja, pinch-hitter bij Oranje..”

 

”Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie zijn allebei twee topspelers die zeker in het Nederlands Elftal thuishoren. Dan heb ik ook nog Luuk de Jong als derde spits achter de hand en Ricky van Wolfswinkel is ook bezig aan een uitstekend seizoen,” aldus Dost, die momenteel al 28 competitiedoelpunten op zijn naam heeft staan dit seizoen.

 

”Het zal raar zijn als hij nu opeens mij meeneemt naar het EK. Maar als er blessures zijn en hij heeft een pinch-hitter nodig, dan zeg ik natuurlijk geen nee! Ik ben echter niet in de positie om te zeggen dat hij me mee móét nemen, dus ik reken niet op het EK,” aldus Bas Dost.

Share.

Laat een reactie achter