Denen schikken zich in hun rol

0

De Deense voetballers schikken zich op weg naar het WK in Zuid-Afrika maar al te graag in de rol van underdog. De ploeg van bondscoach Morten Olsen is ingedeeld in groep E met Nederland, Kameroen en Japan.

De Denen beginnen het toernooi met de wedstrijd tegen Oranje waarvoor ze veel respect hebben. ,,Onze kwaliteit is er snel uitkomen in de counter. Uiteraard niet zo snel als de Nederlanders”, aldus aanvaller Soren Larsen (Toulouse) op de website van wereldvoetbalbond FIFA. Ajacied Dennis Rommedahl vult zijn ploeggenoot aan: ,,We zitten in een hele moeilijke groep met Nederland, dus ik hoop maar dat we doorkomen.”

Ook Arsenal-spits Nicklas Bendtner blijft bescheiden: ,,We weten dat we niet het beste team zijn op het WK, maar we doen ons best.” Denemarken leverde in het verleden echter de beste prestaties als underdog. De ploeg won de Europese titel in 1992 zonder enige voorbereiding. De meeste spelers waren al op vakantie toen Joegoslavië ineens werd uitgesloten van deelname en er een plek vrij kwam voor Denemarken.

Bendtner: ,,We hebben eerder voor verrassingen gezorgd, dus waarom deze keer niet?”

Share.

Laat een reactie achter