Del Bosque houdt opstelling nog geheim

0

Bondscoach Vicente del Bosque maakt zondagavond pas vlak voor de finale op het WK tegen het Nederlands elftal bekend of hij Pedro of Fernando Torres een basisplaats geeft.

Dat verklaarde hij zaterdagavond vlak voor de laatste training van zijn ploeg voor het duel met Oranje.

Aanvaller Torres kon dit WK nog niet echt overtuigen. Hij moest daarom tijdens de halve finale van het WK tegen Duitsland plaatsmaken voor Pedro. ”Het heeft geen zin om nu te zeggen wie tegen Nederland start”, aldus Del Bosque. ”We hebben 23 uitstekende spelers die allemaal kunnen beginnen.”

 

Journalisten mochten alleen het eerste kwartier van de laatste training van Spanje voor de finale bekijken. Del Bosque stelde tijdens de persconferentie dat het Nederlands elftal volkomen verdiend in de finale staat.

”Ze hebben alle duels gewonnen en ook Brazilië verslagen”, zei hij. ”Ik vind dat we een beetje op dezelfde manier voetballen. We proberen allebei ook verzorgd te spelen. Wat dat betreft is het goed voor het voetbal dat deze ploegen in de finale staan.”

Del Bosque: ”We staan nu voor de belangrijkste wedstrijd uit de geschiedenis van het Spaanse voetbal. De Europese titel van twee jaar geleden was mooi. De wereldtitel is echter nog een veel mooier verhaal."

"Het is goed om te horen dat het hele Spaanse volk achter ons staat. Er heerst nog wel eens verdeeldheid in Spanje. Maar sportevenementen brengen mensen vaak bij elkaar. Op zulke momenten heerst er meer verdraagzaamheid en zijn mensen minder radicaal. Dat is alleen maar meegenomen.”

Vermoedelijke opstelling Spanje: Casillas; Ramos, Piqué, Puyol en Capdevilla; Alonso, Xavi, Busquets en Iniesta; Pedro en Villa.

Share.

Laat een reactie achter