Del Bosque: Duitsers spelen altijd de finale

0

‘Ach, dat weten we toch al vanaf onze schooltijd: Duitsers spelen bijna altijd de finale,’ met een brede grijns besloot de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque de laatste persconferentie voor de halve finale van vanavond.

‘Maar het is aan ons om aan te tonen, dat het niet altijd het geval is. Spanje maakt een goede kans om zich voor de eerste keer voor een finale van een WK te plaatsen. Het is een uitdaging voor mijn ploeg. Er is ten opzichte van twee jaar geleden (toen beide landen elkaar troffen in de WK-finale) niet veel veranderd. We zijn alleen iets minder stabiel dan toen. Maar ik geef mijn ploeg een goede kans om vanavond te winnen,’ zo liet Del Bosque weten.

 

Ook de Spanjaarden hebben sinds twee jaar een missie. Topscorer David Villa meent: ‘Dit is een enorm belangrijke wedstrijd voor onze generatie. Hier hebben we twee jaar naar uitgekeken. Natuurlijk kan het nu toch misgaan, maar we hebben een enorm vertrouwen dat het goed zal komen en dat Spanje voor de eerste keer een finale van een WK zal spelen. Ik zou het mooi vinden om topscorer van het toernooi te worden, maar wel alleen als we ook de wereldtitel pakken want daarvoor zijn we naar Zuid Afrika gekomen.’

Share.

Laat een reactie achter