Deelnemerslijst voor de helft bekend

0

Deze zaterdag heeft weer vijf nieuwe zekere deelnemers aan het WK opgeleverd: Italië, Duitsland, Servië, Denemarken en Ivoorkust. Zodoende is de helft van het deelnemersveld in Zuid Afrika al bekend.

In de Europese zone zijn nog twee groepswinnaars niet bekend. In de groepen 2 is Zwitserland vrijwel zeker van een plaats op het eindtoernooi, maar in groep 3 is na de stunt van Slovenië bij Slowakije alles nog open. De Slowaken moeten op bezoek bij Polen en kunnen bij een gelijkspel nog achterhaald worden door de Slovenen, die tegen San Marino spelen.

De strijd om de acht nummers twee is wel beslist in het nadeel van Noorwegen. Alleen Portugal kan bij een nederlaag tegen Malta nog de Noren in het spel houden. Zodoende zijn de acht nummers twee wel bekend. Zeker van de barrages zijn Rusland, Bosnië, Frankrijk en Ierland. De andere vier deelnemers zijn: Portugal (of toch Zweden), Slovenië of Slowakije (of Tsjechië, maar dan moet Slovenië van San Marino verliezen), Oekraïne of Kroatië en Griekenland of Israel.

De geplaatste ploegen voor het WK zijn: Zuid Afrika, Italië, Brazilië, Paraguay, Nederland, Spanje, Engeland, Duitsland, Denemarken, Servië, Zuid Korea, Noord Korea, Australië, Japan, Ghana en Ivoorkust.

 

In de rest van de wereld eindigde het barrageduel Bahrein – Nieuw Zeeland zonder doelpunten. Daarmee maakt Nieuw Zeeland een zeer goede kans om zich voor de tweede keer voor een WK te plaatsen. Over een maand is de return in Auckland.

Share.

Laat een reactie achter