De Rossi mist interland tegen Oranje

0

Daniele de Rossi ontbreekt bij Italië voor de wedstrijd tegen Oranje. Gisteren brak de speler van AS Roma een jukbeen in de wedstrijd tegen Inter, bij een duel met Patrick Vieira. Hij wordt vanmiddag geopereerd.

Bondscoach Lippi heeft enkele nieuwelingen opgeroepen voor dit duel om vers bloed aan het oude team toe te voegen, o.a. de middenvelders Giuseppe Maggio van Napoli, Davide Biondini van Cagliari, Daniele Galloppa van Parma en Antonio Candreva van Livorno en verdediger Mattia Cassani. Topscorer Giampaolo Pazzini is weer opgeroepen door Lippi. De spits van Sampdoria was enkele maanden buiten de ploeg gelaten vanwege een onhandige rode kaart in de WK-wedstrijd tegen Ierland. Ook is aanvaller Raffaele Palladino van Genoa door Lippi opgeroepen. Van die club zijn ook twee verdedigers geselecteerd: Criscito en Bocchetti.

Bij Italië ontbreken behalve De Rossi ook Gattuso en Iaquinta vanwege blessures. Lippi heeft uiteraard ook Antonio Cassano van Sampdoria niet opgeroepen voor de twee oefeninterlands. Italië speelt zaterdag in Pescara tegen Nederland en daarna tegen Zweden in Cesena.

Share.

Laat een reactie achter