De favorieten voor het WK 2019 vrouwenvoetbal

0

Het vrouwenvoetbal zit in de lift. Toen het Nederlands vrouwenelftal in 2017 Europees Kampioen werd, werd bij de voetballiefhebber nog meer de interesse gewekt voor vrouwenvoetbal. Alle ogen zijn dan ook gericht op de verrichtingen van de vrouwen tijdens het WK vrouwenvoetbal in 2019.

De start van het WK

Op 7 juni 2019 vindt de aftrap plaats van het WK vrouwenvoetbal. Deze editie wordt georganiseerd door voetballand Frankrijk. Uiteindelijk deden meerdere landen mee in de strijd om de organisatie van het WK toegewezen te krijgen. De eindstrijd ging uiteindelijk tussen Frankrijk en Zuid-Korea. Op 7 juni zal de openingswedstrijd gespeeld worden tussen het organiserende land Frankrijk tegen Zuid-Korea.

De groepen

Er doen in totaal 24 landen mee aan het WK. De landen zijn via een loting ingedeeld in groepen A tot en met F, in elke groep 4 landen. Het Nederlandse vrouwenelftal is ingedeeld in groep E met Canada, Kameroen en Nieuw-Zeeland. De eerste wedstrijd van de Nederlandse dames wordt gespeeld op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland.

De hoogvliegers

In 2017 wisten de Oranjevrouwen een prestatie neer te zetten die zijn weerga niet kent. Ze werden onder leiding van Sarina Wiegman en assistent-trainer Foppe de Haan Europees Kampioen. Hiermee bekleden ze direct een favorietenrol voor de titel op het WK. De gedoodverfde favoriet is echter het team uit de Verenigde Staten. Houd jij je bezig met sportweddenschappen dan is het inzetten van je geld op de VS of Oranje een slimme keuze. De Verenigde Staten wist al drie keer eerder het wereldkampioenschap te winnen, namelijk in 1991, 1995 en 2015. Er is geen enkel toernooi geweest waar de Amerikanen niet de halve finale wisten te bereiken. De Amerikanen zijn dus titelhouder en zullen er alles aan doen om deze titel te verdedigen.

De kansen van het Nederlands dameselftal

Als we kijken naar groep E waar Nederland is ingedeeld met Canada, Kameroen en Nieuw-Zeeland, is de verwachting dat Kameroen en Nieuw-Zeeland gaan strijden om de derde en de vierde plaats in de groep. De strijd om de eerst plaats zal, vrijwel zonder twijfel, gaan tussen Canada en Nederland. Het vorige WK in Canada in 2015 werd niet heel succesvol afgesloten door de Oranjeleeuwinnen, ze strandden in de achtste finale. We zijn inmiddels vier jaar verder en met een Europese titel op zak, zijn de verwachtingen voor dit jaar hooggespannen. Canada heeft een erg sterk team en de strijd om de eerste plaats zal dan ook een flinke strijd worden.

Andere mogelijke kanshebbers

Naast Canada en de Verenigde Staten zijn er nog meer elftallen waarbij de kans op de wereldtitel hoog wordt ingeschat. Denk hierbij aan landen als Japan, Duitsland en Frankrijk. Frankrijk bekleed de vierde plaats op de Fifa-ranglijst, de VS de eerste plaats, Duitsland de tweede plaats en Japan de twaalfde plaats. Japan werd in 2011 wereldkampioen. De Nederlandse vrouwen maken echter goede kans, gezien de vorm waar ze nu in verkeren. Kijk maar eens naar de wedstrijd tegen Chili, waar het in de eerste helft al 6-0 stond voor de Oranjeleeuwinnen.

Share.

Laat een reactie achter