De Boer helpt Vermeer aan het WK

0

Frank de Boer gaat er alles aan doen om Kenneth Vermeer aan een plek in de WK-selectie te helpen. De trainer van Ajax stelt mogelijk zijn tweede keeper op als Ajax als zeker is van de landstitel.

"Ik denk daar wel serieus over na", zei de trainer van Ajax. "We zullen het met de technische staf en de keepers zelf bespreken. Ik zou het fantastisch vinden als er twee doelmannen van ons naar het WK gaan."
 
"Elke doelman droomt daarvan. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat hij niet naar het WK zou kunnen", aldus De Boer. Dat dit ten koste zal gaan van de kansen van keepers als Tim Krul en Maarten Stekelenburg, is voor de trainer irrelevant. "Daar heb ik niets mee te maken. Wij zijn dolgelukkig met onze twee keepers. Als zij de beste zijn, zal de bondscoach het niet laten om ze mee te nemen. Alleen moet Kenneth wel wedstrijden spelen."
"Hij (Vermeer) heeft een fantastisch signaal afgegeven tegen AZ", vervolgt De Boer. "Of dit de twee beste doelmannen van Nederland zijn? Ja, ik vind van wel. Het hangt er ook vanaf wat voor spelletje je speelt. Voetballend kunnen ze goed uit de voeten, dat is een heel belangrijk aspect in ons spel. Ze zijn heel allround. Een bal stoppen is natuurlijk ook heel belangrijk en dat kunnen ze ook wel aardig", sluit de trainer van Ajax af.
Share.

Laat een reactie achter