De ambitieuse plannen van Japan

0

Japan heeft een ambitieuze doelstelling op het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. De tweede tegenstander van het Nederlands elftal in groep E wil stunten met een plek in de halve finales.

Volgens bondscoach Takeshi Okada hebben de oefenwedstrijden van Japan in september tegen Oranje en Ghana zijn spelers veel zelfvertrouwen gegeven.

Okada verklapte vrijdag in een interview dat steeds meer spelers uit zijn selectie geloven in een stunt op het WK. ,,Eerlijk gezegd ben ik daar zelf wel verbaasd over. Een jaar geleden geloofden niet veel spelers in een succesvol WK, maar dat zijn er de afgelopen maanden steeds meer geworden.” Volgens de 53-jarige bondscoach heeft de toer door Nederland zijn selectie goed gedaan. Japan verloor in Enschede geflatteerd met 3-0 van Oranje, een paar dagen later wonnen de Aziaten in Utrecht met 4-3 van het hoog aangeslagen Ghana.

,,Die wedstrijden hebben ons duidelijk gemaakt wat we moeten doen om gevechten als deze te overleven”, aldus Okada. Japan speelt in groep E ook tegen Kameroen en Denemarken.

 

Share.

Laat een reactie achter