Daniel Passarella, voorzitter van River Plate

0

Daniel Passarella is na een zeer emotierijke verkiezingsavond vannacht gekozen tot de nieuwe voorzitter van River Plate. De grootste sportclub ter wereld wordt geleid door de aanvoerder van de Argentijnse ploeg van 1978.

Passarella is een fenomeen in zijn geboorteland en was in 1998 nog bondscoach van de Argentijnse ploeg. Het voorzitterschap van River Plate was zijn ultieme doel en dat is nu bereikt. De voetbaltak verkeert in noodweer en daarom werd de verkiezing in Argentinië tot in de details gevolgd. Er waren twee kandidaten die eigenlijk even sterk zijn. Rodolfo d’Onofrio werd aanvankelijk als de winnaar aangewezen, maar een hertelling wees Passarella uiteindelijk als de winnaar aan met een verschil van zes stemmen op een totaal van ruim 14.000.

Passarella maakte met de club veel successen mee als speler en als trainer. Hij kwam in Europa ook uit voor Fiorentina en Inter. Hij maakte de opbouw van River Plate mee en groeide in het midden van de jaren zeventig uit tot een van de beste centrale verdedigers ter wereld.

Share.

Laat een reactie achter