Dagje rust voor Oranje

0

Bondscoach Bert van Marwijk heeft besloten de training van het Nederlands elftal van vrijdag op de Wits University in Johannesburg af te gelasten.

Hij geeft de spelers een dag na de wedstrijd tegen Kameroen, die met 2-1 werd gewonnen, een dag rust. De training in Johannesburg was aanvankelijk opengesteld voor publiek.

Robin van Persie genoot slechts even van de zege op Kameroen en blikte meteen weer vooruit naar de ontmoeting van maandag in de achtste finale van het WK tegen Slowakije.

 

"Neem van mij maar aan dat we die ploeg absoluut niet gaan onderschatten. Ze scoren drie keer tegen Italië", doelde hij op de toch wel verrassende zege (3-2) van de debutant op het WK. "Ze speelden bovendien ook goed voetbal."

Van Persie: "Ik denk dat we als ploeg van de twee voorgaande toernooien hebben geleerd. Vier jaar geleden op het WK verloren we de eerste wedstrijd na de groepsfase van Portugal.

Twee jaar geleden op het EK in Zwitserland en Oostenrijk wonnen we net zoals nu alle drie de poulewedstrijden. Vervolgens was het wel meteen afgelopen tegen Rusland. Dat mag nu echt niet gebeuren."

Share.

Laat een reactie achter