Cruyff Foundation in samenwerking met Vueling

0

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling heeft een overeenkomst gesloten met de Johan Cruyff Foundation. Met de samenwerking steunt Vueling de Europese finale van het officiële Cruyff Courts Kampioenen 6 tegen 6 voetbaltoernooi.

Het toernooi is bestemd voor jongens en meisjes van 10 tot en met 12 jaar. Het afgelopen jaar zijn kinderen de strijd met elkaar aangegaan op Cruyff Courts door heel Nederland. de Winnaars van de Cruyff Courts Kampioenen 6 tegen 6 vliegen met Vueling naar de finale in Spanje.

 

Op zaterdag 18 mei a.s. vindt de landelijke finale plaats op het voorterrein van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hier strijden de acht sterkste jongens- en acht sterkste meidenteams van Nederland om de nationale titel “Cruyff Courts Kampioen van Nederland 2013”. De winnaars reizen op 15 juni a.s. met Vueling af naar Barcelona. Vanaf daar vertrekt het gezelschap samen met de finalisten uit Engeland, Denemarken en Spanje naar het Cruyff Court in Igualada, waar wordt gestreden om de Europese titel.

 

Vueling Penalty Shootout

Daarnaast organiseert Vueling aanstaande zaterdag de Vueling penalty shootout. Tijdens deze penalty competitie krijgen alle deelnemers aan de landelijke finale de mogelijkheid om een reis voor het hele gezin naar een Spaanse Vueling bestemming te winnen. De Vueling Penalty shootout vindt ook plaats op het voorterrein van het Olympisch Stadion. Iedere deelnemer kan via drie penalty’s punten scoren door op een speciaal door Vueling ontworpen banner te schieten. De winnaar vliegt met zijn familie naar de Spaanse zon. Vorig jaar leverde dat voor de winnaar uit Hoogeveen zelfs zijn eerste vliegervaring op.

 

Over de Johan Cruyff Foundation

‘Wat kan ík doen om de jeugd in beweging te krijgen?’ Dat is de vraag die Johan Cruijff ertoe bracht zijn eigen Foundation in het leven te roepen. Daarmee bracht hij twee voorliefdes samen: sport en kinderen. In het bijzonder kinderen met een handicap. Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door projecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen. Dit alles gebeurt altijd samen met verenigingen, sportbonden, bedrijven, scholen en overheden, want: ”Alleen kun je niets, je moet het samen doen”, zegt Johan Cruijff, voorzitter Johan Cruyff Foundation. 

 

 

 

 

 

 

Share.

Laat een reactie achter