Cruijff ‘debuteert’ tegen Argentinië

0

Johan Cruijff krijgt in zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Catalonië te maken met Argentinië, want op 22 december is dit land te gast in Barcelona voor een speciale ‘interland’ tegen de deelstaat. Beide bonden hebben dit vandaag bekend gemaakt.

De wedstrijd zal worden gespeeld voor een goed doel maar met de Argentijnse ploeg als tegenstander hoopt de Catalaanse voetbalbond Nou Camp te kunnen vullen tijdens het debuut van Johan Cruijff als nieuwe bondscoach. De oud-trainer van Barcelona zal na twaalf jaar weer op de bank zitten. Hij doet dit werk overigens onbezoldigd.

 

Door de schorsing van de FIFA blijft een confrontatie tussen Cruijff en Maradona, die allebei als speler een hoofdstuk in de geschiedenis van Barcelona hebben geschreven, uit. Maradona mag immers in december geen bondscoach van Argentinië zijn.

 

Lionel Messi wordt natuurlijk de attractie van de wedstrijd. Hij zal waarschijnlijk bij dit duel ook meteen gehuldigd worden als FIFA World Player of the Year, want een dag eerder wordt die prijs uitgereikt. Hij kan in principe ook voor de Catalaanse ploeg uitkomen, omdat hij als jeugdspeler al bij Barcelona speelde. Van Barcelona zullen Puyol, Xavi en Pedro zeker van de partij zijn in de Catalaanse selectie.

Share.

Laat een reactie achter