Costa Rica stunt tegen Italië

0

Costa Rica is momenteel dé verrassing van het WK 2014. De outsider in poule D won met fris en frivool voetbal de eerste twee poulewedstrijden en is daarmee al zeker van de volgende ronde.

Costa Rica starte goed aan de wedstrijd. Celso Borges kopte over en Gianluigi Buffon redde op een inzet van Óscar Duarte. Italië, dat in een laag tempo speelde, kreeg uit het niets twee kansen voor Mario Balotelli: diepgestuurd door Andrea Pirlo raakte hij de bal verkeerd toen hij die over Navas trachtte te lobben en na een pass van Pirlo en doorkoppen door Ignazio Abate schoot hij recht op de doelman af.

Na de rust ging Italië op zoek naar de 1-1 en Navas moest zich strekken bij een schot van Matteo Darmian en een prachtige vrije trap van de oude meester Pirlo.

Italië kon het offensiefje echter geen vervolg geven en wist in de resterende 25 minuten geen kans meer te creëren en mocht het blij zijn dat Costa Rica bij een van de snelle tegenstoten de genadeklap niet uitdeelde.