Column: De rollen omgedraaid

0

Tegenwoordig zijn de rollen geheel omgedraaid. Spelers zijn spelers niet meer en trainers zijn er alleen nog maar om de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Is dat nou hoe het hoort en moet dat geaccepteerd worden?

Laten we beginnen met Ola Toivonen, de onruststoker bij PSV. De man die sinds kort de aanvoerdersband om zijn arm mag dragen en denkt dat hij gelijk de dienst kan uitmaken: ”Ik heb het al vaker gezegd, maar ik wil dat nog wel een keer doen. Er moeten meer spelers bijkomen. We zitten met een krappe selectie en met te weinig kwaliteit. Er moeten gewoon nieuwe spelers bij en ik ben niet de enige die dat vindt kan ik zeggen. Ik waarschuw PSV niet nog eens”.

 

Is dit een reactie van een man met clubliefde? Van een man met respect voor zijn werkgever en doet wat hem is opgedragen? Blijkbaar denkt meneer Toivonen dat hij degene is die het geld beheert en kan vertellen wie er gehaald moet worden en hoeveel. En anders? Nou, dan laten we zien dat we het niet met de trainer eens zijn, door in de 90 minuten waarin het moet gebeuren, gewoon niet te luisteren.

 

Toivonen presteerde het om in de 90 minuten dat hij bij PSV in de spitspositie stond zondagmiddag tegen AZ geen enkele keer 5 minuten lang op die plek te blijven. Hij zwerfde van linksachter naar rechtsvoor en vroeg aan Marcelo van vijf meter afstand de bal om even te laten zien wie hier de baas is. Meer hoeft er over hem niet gezegd te worden denk ik?

 

 

Dan hebben we het voglende voorbeeld: Sergio Romero, de man van 4 september. Nadat AZ hem eindelijk te pakken heeft gekregen, was zijn smoes dat hij dacht dat de competitie pas in september begon en dat hij zich dan pas hoefde te melden. Dit is hem verteld door de AZ-leiding, net na de Copa America, zo zegt hijzelf. Dat zou een miscommunicatie kunnen zijn, maar als je al 4 jaar in de Eredivisie voetbalt moet je toch weten dat we nog nooit in September begonnen zijn? Ook blijkt maar weer eens dat hij totaal niet met de club meeleeft als je je niet eens bezighoudt met wanneer de eerste wedstrijd is.

 

De doelman liet in een interview weten dat zijn manager op zoek gaat naar een andere club. Als het aan zijn trainer Gertjan Verbeek ligt komt hij ook niet meer terug in Alkmaar. Hij heeft laten weten dat de keeper een andere club kan gaan zoeken. een logische reactie zou je zeggen. Een reactie die Romero ook zou moeten begrijpen, maar wanneer hij dit hoort heeft hij er toch een ander idee over.

 

”Mijn manager gaat op zoek naar een andere club. Als er aanbiedingen zijn zal ik gaan kijken of ik die interessant vind en dan zal ik kijken of ik ernaar ga luisteren of niet. Als het niet beter is dan AZ met zijn Europa League, dan blijf ik gewoon bij AZ”.

 

Ook hier is denk ik geen verder commentaar voor nodig. Laten we hopen dat Gertjan niet met zich laat sollen en dat de relschopper bij PSV zo snel mogelijk verdwijnt.

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline

Share.

Laat een reactie achter