City betaalt 35 miljoen voor Silva

0

Manchester City heeft de Spaanse middenvelder David Silva aangetrokken. De international tekent na het WK een vierjarig contract bij de Engelse club. Valencia verdient flink aan de transfer van de speler, die uit de eigen opleiding komt: 35 miljoen euro.

Silva speelde vier seizoenen bij Valencia nadat hij terugkeerde bij de club na een seizoen bij Celta Vigo. Hij ontpopte zich als een van de beste spelers van de Primera Division. ‘Ik ben nu echter toe aan een nieuwe uitdaging. Het lijkt me prachtig om met Manchester City mee te strijden om de bovenste plaatsen in het Engelse voetbal. Ik kijk er zeer naar uit.’

 

Silva was samen met Villa al twee jaar lang een begerenswaardig object op de transfermarkt na het winnen van het EK met Spanje. Valencia wilde beide spelers niet verkopen in de hoop nog een kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. Daarin slaagde de club, die nu beide spelers voor een totaalbedrag van 75 miljoen euro van de hand heeft gedaan. Daarmee kan een deel van de schuld, die is ontstaan door de bouw van een nieuw stadion werden afbetaald.

Share.

Laat een reactie achter