Cijfers: Topspitsen in de Premier League

0

De Premier League barst van de kwaliteiten. Geweldige spitsen hebben de afgelopen jaren geschitterd in de grootste competitie van Europa. Dit seizoen zijn Olivier Giroud en Luis Suarez voor respectievelijk Arsenal en Liverpool van grote waarde.

image

 

 

Olivier Giroud:

 

Giroud speelde vorig jaar een matig seizoen in de Premier League. De Fransman, die bij Montpelier nog topscorer werd van Frankrijk, kwam op 26 juni 2012 naar Arsenal voor circa 15 miljoen euro. Dat seizoen wist hij maar vijfmaal te scoren in 21 wedstrijden, terwijl hij dit seizoen al vijfmaal het net wist te vinden in zijn 9 optredens voor The Gunners.

 

Opvallend is het aantal assists van de Franse spits. Na Mesut Özil is hij de belangrijkste aangever van het team van Arsène Wenger. Of hij komende zomer de concurrentiestrijd met Real Madrid-spits Karim Benzema weet te winnen, is nog onduidelijk. Wel heeft Giroud laten zien dat hij het scoren nog altijd niet verleerd is.

 

 

 

 

Luis Suarez:

 

Suarez is, ondanks zijn tien wedstrijden schorsing van dit seizoen, bijzonder belangrijk voor Liverpool. In zijn 4 optredens wist hij al zesmaal het net te vinden. Al jaren is hij dé nummer-één-spits van Liverpool, maar sinds dit seizoen heeft hij concurrentie gekregen van de in uitstekende vorm verkerende Daniel Sturridge.

 

Samen met Sturridge vormt Surez een geweldig duo. Samen maakten zij 12 van de 17 gemaakte doelpunten van Liverpool in de Premier League. Het uitstekende koppel is mede de bron van succes van Liverpool dit seizoen, die momenteel op een gedeelde tweede plaats staat met 20 punten uit negen wedstrijden.

 

 

Share.

Laat een reactie achter