Chili stuurt wereldkampioen Spanje naar huis

0

Chili heeft woensdagavond voor een ware verrassing gezorgd op het WK. de Zuid-Amerikanen wonnen met 2-0 van Spanje en schakelde daarmee de regerend wereldkampioen uit. Spanje is nog steeds puntloos in poule B.

Na de 5-1 nederlaag van Spanje tegen Nederland, maakte La Roja opnieuw geen sterke indruk. Al binnen twee minuten had Chili twee keer kunnen scoren. Na twintig minuten sloegen de Zuid-Amerikanen alsnog toe, nadat Xabi Alonso, ook al zo’n ervaren kracht, in de fout was gegaan. Charles Aranguiz legde vervolgens breed op Eduardo Vargas, die doelman Iker Casillas eenvoudig omspeelde en de bal in het doel tikte.

Vlak voor rust werd het nog erger voor de Spanjaarden. Casillas ging in de fout bij een vrije trap van Alexis Sanchez. Hij bokste de bal vlak voor de voeten van Aranguiz, die hier dankbaar gebruik van maakte: 2-0. In de tweede helft ging Spanje opportunistisch voetballen, met lange ballen op spits Diego Costa. Maar ook hij stelde opnieuw teleur, waarna Fernando Torres moest zorgen voor een wonder. Ook hun kon geen potten breken, waardoor het team van Vicente del Bosque voor de tweede maal dit toernooi pijnlijk onderuit gingen.

Door de uitschakeling van Spanje mogen Nederland en Chili aankomende maandag om 18:00 uur gaan uitmaken welk land eerste wordt in poule B. De groepswinnaar speelt vervolgens tegen de nummer twee uit poule A, die pas bekend is na de wedstrijd van het Nederlands elftal. De beslissingswedstrijden uit poule A worden namelijk later op de maandagavond. om 22:00 uur, gespeeld.