Cesare Prandelli neemt de Squadra over

0

Cesare Prandelli wordt de nieuwe bondscoach van Italië na het WK. De Italiaanse bond heeft met Fiorentina overeenstemming bereikt over een transfer van de coach. Prandelli zal in augustus aan zijn nieuwe baan beginnen.

Prandelli was al enkele weken kandidaat om bondscoach te worden, maar verklaarde zelf (ook naar aanleiding van geruchten dat hij al bij Juventus had getekend) dat hij zijn contract bij Fiorentina tot 2011 zou uitdienen. Bondsvoorzitter Abete heeft echter van de leiding van Fiorentina toestemming gekregen om de coach over te halen om toch voor de nationale ploeg te kiezen.

 

Prandelli werkte vanaf 2005 bij Fiorentina en was eerder werkzaam bij Verona en Parma. Hij trainde ook AS Roma, maar trok zich om privéredenen na een maand terug. Als speler maakte hij deel uit van Juventus dat in de eerste helft van de jaren tachtig twee keer kampioen werd en de Europa Cup plus het toernooi van de bekerwinnaars won. Hij was in die succesjaren een vaste reserve en speelde daarna nog zes seizoenen bij Atalanta.

Share.

Laat een reactie achter