Carlos Pavon: van de hel in de hemel

0

Het verhaal van Carlos Pavon is het meest romantische van deze WK-week. De veteraan van Honduras schoot zijn ploeg woensdag naar de overwinning, die haar de kwalificatie opleverde. Zaterdag was hij nog de schlemiel toen hij een strafschop miste.

Carlos Pavon is een volksheld in Honduras. Hij geldt al jaren als een van de beste spelers van het land, ondanks dat hij geluk beproefde in Italië (bij Udinese en Napoli) zonder echt naam te maken. De 36-jarige aanvaller maakte in 1993 zijn debuut voor de nationale ploeg en is de enige speler in de selectie die zich nog de deelname van zijn land aan het WK in 1982 voor de geest kan halen.

 

‘Dit was mijn allerlaatste kans om naar een WK te gaan en dan is het fantastisch dat het toch gelukt is’, liet hij gisteren tot tranen toe geroerd weten. Zaterdag miste hij tegen de VS in de slotfase een strafschop die Honduras een kostbaar punt kon opleveren. Honduras verloor met 3-2 en leek de strijd met Costa Rica op de laatste zekere WK-plaats te verspelen. Maar woensdag draaide alles weer om, dankzij een gelijkmaker van Team USA tegen Costa Rica in de 95e minuut. Zodoende kon Honduras na een 1-0-zege bij El Salvador toch beslag leggen op de derde plaats. Pavon was de maker van die treffer op een voorzet van Inter-spits David Suazo. Uiteraard stond in de feestvreugde Pavon gisteren centraal.

 

 

Share.

Laat een reactie achter