Capello twijfelt toch om aan te blijven

0

De vernederende uitschakeling door Duitsland van Engeland is voor bondscoach Fabio Capello aanleiding om toch te twijfelen of hij moet aanblijven als bondscoach. Het WK wordt als een enorme mislukking beschouwd in Engeland.

Het is voor de eerste keer in twaalf jaar dat Engeland ontbreekt in de kwartfinale van een WK. De Italiaan, die met AC Milan de Champions League won, snapt de onvrede aan het thuisfont. ‘Ik kan zeker begrijpen dat men enorm is teleurgesteld door de resultaten. Daarom wil ik weten of er nog voldoende vertrouwen is bij de bond in mij. Pas als ik daarover zekerheid zal ik een beslissing nemen,’ liet hij na de wedstrijd tegen Duitsland weten.

Capello heeft een contract tot de zomer van 2012 en gaf een maand geleden aan dat hij die termijn wil uitzetten en Engeland wil klaarstomen voor het EK in dat jaar. Over de wedstrijd tegen Duitsland was hij duidelijk: ‘Het maakt niet eens uit dat Duitsland misschien beter was. Wij hadden vlak voor rust recht op een doelpunt en bij 2-2 krijgen we een heel andere tweede helft, want dan kan Duitsland niet op de counter spelen. Ik wil Duitsland best feliciteren met hun overwinning, maar dat moment voor rust was allesbepalend voor hun zege. Dat zoiets anno 2010 nog kan geeft wel te denken. In welke tijd leven we. Iedereen kon zien dat het een goal was.’