Capello roept Terry ter verantwoording

0

Fabio Capello zal binnen de 24 uur een openhartig gesprek hebben met John Terry. Inzet: de toekomst van de Chelsea-speler in het Engelse team. Uiteraard wil de Italiaan zijn aanvoerder niet graag kwijt.

Capello is al bijgepraat door zijn assistent Franco Baldini, maar nu wil hij van Terry zelf horen of hij de kritiek op en naast het veld nog aankan. Daarnaast wil de bondscoach ook uit Terry’s mond horen of hij zelf niet vindt dat hij -zeker als ‘aanvoerder’- de grenzen van het fatsoen overschreden heeft. Wat Capello natuurlijk vooral bezighoudt, is of deze affaire geen onrust zal veroorzaken in de voorbereiding op het WK. Ook wil hij weten of er nog meer details naar boven zullen komen.

Steun krijgt Terry alvast van een andere voormalige Engelse aanvoerder, Alan Mullery. "Lang voor John Terry zijn er nog aanvoerders geweest die misstappen begaan hebben en toch kapitein bleven", klinkt het. "Namen ga ik niet noemen, maar niemand is heiliger dan de paus. Ook in deze selectie zitten vast nog zes of zeven spelers die uit de (huwlijks)pas gelopen hebben. Nee, volgens mij gaat Capello hem heus niet vragen om zijn internationale carrière te beëindigen. Terry moet gewoon aanvoerder blijven, zijn problemen liggen tenslotte buiten het voetbal."

Share.

Laat een reactie achter