Canada en Costa Rica halen kwartfinale

0

Canada en Costa Rica hebben met een onderling gelijkspel van 2-2 de kwartfinale van de Concacaf Gold Cup bereikt. Costa Rica profiteerde vooral van de onverwachte nederlaag van El Salvador tegen Jamaica.

De Reggae Boyz van John Barnes pakten de eerste punten op dit toernooi door met 1-0 te winnen. Het enige doelpunt viel in de 69e minuut en werd gescoord door Cummings. Die treffer was doorslaggevend voor de uitslag in deze groep. Canada had de eerste twee duels gewonnen en had aan een gelijkspel voldoende. Costa Rica moest winnen, maar leek tegen een zeperd op te lopen toen de ploeg een vroege voorsprong van Herron door twee treffers binnen vier minuten omgebogen. Bernie en De Jong zorgden voor die voorsprong van Canada. Centeno maakte nog voor rust gelijk en vanaf dat moment bleef de stand in evenwicht.